• 0
Sign in to follow this  
Maurik

AD2, scope does not trigger on the wavegen

Question

I am using the Analog Discovery 2, and the latest version of WaveForms, 3.7.5, on Mac OS 10.13.3.

I find that triggering the Scope on Channel 1 or Channel 2 works fine, but trying to trigger on either Wavegen channel does not give me any triggers. The same is true when trying to trigger off a pattern. The interface seems quite intuitive, but I must be missing something because I cannot get the wave form generator and the scope to synchronize, unless I trigger normally on one of the scope channels. Is there some documentation on how to do this?

Thanks!

Share this post


Link to post
Share on other sites

2 answers to this question

Recommended Posts

  • 0

Hi @Maurik

The instruments trigger output is high while it is running and the trigger condition is (by default) the rising edge on the selected trigger source.
By default the run time is continuous in Wavegen (No synchronization) or Patterns, so these will toggle their trigger outputs when started or stopped. First start (arm) the instrument (like Scope) in which you want to trigger on (like on Wavegen).

To have repetitive trigger specify a finite run time in Wavegen or Patterns, like shown in the following posts:

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Hello @attila

Thank you for pointing this out. I had mistakenly thought the scope would simply trigger on the wavegen output, but it seems that it triggers on a wavegen "start", so running the wavegen in "continuous mode" does not provide triggers. This was not at all clear from the documentation. 

Your explanation cleared this up nicely!

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this