• 0
anil

Error analog discovery configuration. USB, PLL

Question

I have an analog discovery and connected with the USB cable to my computer Windows 7 and it gives me this error. 

 

ana-discovery-error.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

6 answers to this question

Recommended Posts

  • 0
7 minutes ago, attila said:

Hi @anil

Please see the following post:

 

It also looks like you are also using an old version of WaveForms.
You can find the latest one at: https://reference.digilentinc.com/waveforms3

It is an Analog Discovery 1

I see a red LED glowing on the analog discovery

Also do you know how to change the com port to which it connects? I use my laptop to connect other hardware too.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

@attila no,  I was just adding more information to my post. I will uninstall waveforms and install the latest version from your link and try again. 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
3 hours ago, attila said:

Hi @anil

Do I understand right that the AD1 is working now?

For AD 1/2 directly the USB (driver) is used and no (virtual) COM port.

@attila

I was able to try again just now.

Uninstalled Waveforms and downloaded the latest one from your link.

Still error.

 

ana-discovery-error2.png

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

I tried with a short USB cable and do not get the error popup. It seems fixed.

I shall try the Quick Start tutorials to test if it works OK or if there are any other issues. Thanks for your help!

Edited by anil

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now