• 0
Sign in to follow this  
samuel

Analog discovery 1 - Analog input

Question

Hello,

I'm using Analog Discovery creating arbitrary waveforms and measuring the analog channel with the data acquisition toolbox in matlab. Generating the waveform works really good, but while starting the measurement I get an offset. The attached picture shows the measurement for an open input. Does some else have these problems? In the waveform generator there will be also an offset, but it is smaller. Is there maybe an hardware defect?

Thanks,
Samuel

analog_input.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

3 answers to this question

Recommended Posts

  • 0

Hi @attila

thank you for the answer. What I'm wondering is the high settling time. In your plot it's about 10ms, in my plot more than 300ms and also the voltage is different. Is this depending  on the time and voltage range?

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Hi @samuel

Yes, it depends.

At 500mV/div or lower the scope input is in high gain, having +/-2.5V offset setting, so 5V excursion is the maximum.
At low gain the timing is similar just the range and offset voltages are 10 times higher, 50pk2pk.

i11.png.db327b38b71fad8ac2a875dbce482f64.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this