• 0
weaz

AD2 powwer supply selection issue

Question

It appears that the AD2 power supply selection does not automatically switch to external power when plugging it in after it has already been connected via USB.

1. Connect the AD2 via USB cable

2. Start waveforms2015

3. Connect external power supply(5V -3.5A)

From time to time a failure appears like DptiIO failed ERC: 0xA. On Linux this issue is made worst by the fact that it appears a lot more often than on Windows even in the middle of operation of the device.

This appears even without the external power supply. Something similar appears on Linux saying that the USB port did not provide sufficient power.

Even if the power supply is connected later on, the issue still appears. The only way to solve this is completely disconnect the USB cable, plug in the power supply cable, then plug in the USB cable. The version of Waveforms2015 used is 3.5.4 64bit. On both Windows 7 and Linux the same version is present.(with the latest ADAPT software installed on Linux). The device is put in mode 4 with only Logic and Patterns enabled and memory allocated for them.

Is  there any way to solve this?

Thanks

Share this post


Link to post
Share on other sites

2 answers to this question

Recommended Posts

  • 0

Hello,

I would suspect there is some contact problem between the USB cable and device plug. 
Could you try using another USB cable?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now