• 0
twister

JTAG-HS3, FT232 chip erased

Question

Hello, I have used the digilent JTAG-HS3 programmer simultaneously with other device with FT232H chip and I have probably erased by accident the FT232 chip on Digilent module or there is a problem with drivers - the device is still recognized as Digilent USB serial converter by the system so I think is not damaged, but the cable is not visible in xilinx software. Could you please help me?

Share this post


Link to post
Share on other sites

17 answers to this question

Recommended Posts

  • 0

Hi,

I tried to use the HS3 on a PC under Windows 7 that had total 3 FTDI devices connected. My HS3 is not recognised & I have numerous Xilinx programming problems using both ISE 14.7 & Adept.

Suspect the HS3 FTDI eeprom has been re-flashed.

Can someone point me in the direction of finding a way to fix this please?

Thanks, Dave_C

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Hi,

I'm in the same boat. I  was working on another a device which contained a FT2332 or similar device. I later had the JTAG programmer inserted when I was trying to repair the other device. I ended up accidentally erasing the FT232 device that is for the JTAG-HS3 programmer and now Vivado doesn't recognize it.

Thanks,

Chris

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
On 1/8/2019 at 6:13 AM, Bianca said:

Hi @Striker,

You have a private message with the solution.

Best regards,

Bianca

 

On 1/7/2019 at 3:38 PM, Striker said:

Hi,

I'm in the same boat. I  was working on another a device which contained a FT2332 or similar device. I later had the JTAG programmer inserted when I was trying to repair the other device. I ended up accidentally erasing the FT232 device that is for the JTAG-HS3 programmer and now Vivado doesn't recognize it.

Thanks,

Chris

Hello,

 

I'm also in the same boat.  As those above I was working on another device which contained an FTDI device and was reprogramming it.  Please if possible send me the instructions and what is required to fix the HS3

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Hi there,

I have the JTAG-HS2 cable, fully recognized on my linux, but it dosn't seem to interact well with iMPACT. Since I've been struggling a lot with legacy configurations and weird flashing tools, I think it is likely that the flash is corrupted.

How can I restore the firmware of the device?

Cheers,

Ardent

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Dear Digilent Employees!

The exact same thing happened to me as to the fellow engineers here.

I bought a HS3-JTAG programmer which worked brilliantly (congrats for the developers) but unfortunately (and also unintentionally) erased it's firmware while I was re-configuring an other FTDI USB converter chip on my FPGA dev board.
Could you send me the same info as you sent to the other forumers in this thread?
Thank you very much!
 

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Hi guys!

I probably have the same problem with the JTAG-HS3.
It is recognized by the Xilinx ISE 14.7 and the digient plugin is loaded but I see nothing on my boundary scan chain.
My chain has no problems, as I tested it with another jtag pogrammer.

The adept software gives me "Found device ID: ffffffff" error.
Thanks in advance.

Dave

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now