• 0
jtoakes52

AD2 "Device Used By Another Application"

Question

I recently damaged my AD2 (and my computer) by having a high voltage surge which killed the usb chip on the AD2 as well as the ferrite beads and the usb controller on the computer. I have replaced the usb chip and ferrites on the AD2, and replaced the computer. Now Waveforms recognizes that there is an AD2 connected and shows a serial number, but after a few moments Waveforms presents the error message " Device Opening Failed. The device is being used by another application. Device Programming Failed."

The computer is running Linux Mint 20, and I have installed Adept V2.20.2 and Waveforms 3.14.3.

I know that there may be more damage to the hardware, but this seems like possibly a software problem. I kind of feel like if I can communicate with the board, I may be able to find the rest of the hardware issues. Does anybody have a solution? Thanks in advance.

Share this post


Link to post
Share on other sites

2 answers to this question

Recommended Posts

  • 0

Thank you Attila. I will order and replace the NC7SZ126. I hope the FPGA is OK.

If the FPGA is bad, do I have any options other than scrapping the board? With the units in short supply, I would hate to do that.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now