• 0
emma9513

Vivado not reading cora z7-07s board file

Question

I am fairly new to the Vivado and Digilent world, but I've worked with FPGAs before. I have a cora z7-07s board. I have followed the tutorials for downloading and installing the board files. I've read back through it multiple times. 

Here is the directly where I am placing the board files: C:\Xilinx\Vivado\2019.1\data\boards\board_files

The cora-z7-07s folder is showing inside of the board_files folder. I then restart/boot vivado 2019.1, create a project. When the dialog box for the board selection appears, I cannot find the cora z7-07s board, or even the Zynq XC7Z007S-1CLG400C chip that the board uses. 

I cannot figure out why it is not finding the board.

 

Edited by emma9513
removed image

Share this post


Link to post
Share on other sites

11 answers to this question

Recommended Posts

  • 0

Hi Emma,

 

Can you send me a screenshot to see how it looks like when you try to select the the board or the FPGA?

 

Thanks,

Bianca

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Please try to put the Cora in board_parts instead of board_files and reopen Vivado. See if it gets recognized.

 

Bianca

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

It still isn't showing up. I should also note that I am using the new board files from the repository, not the old board files. It said if you are using 15.x or above to use new. I a using 2019.1

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

It's just the Cora or Other Zynq boards? I'm trying to figure out if it's something from Vivado installation since you said it won't recognize the ZYNQ part. Can you select ZedBoard or Zybo, Zybo Z7, Arty Z7? Are they visible in Vivado?

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Also, you added a picture from the default part. It's difficult to find something just by scrolling, so I suggest to find the ZYNQ like this:

 

image.png

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Hi @emma9513,

If that is the case, I would suspect that during the original installation of Vivado that the Zynq chips were not added in.

You can add them in by going to the Help tab in Vivado and then selecting "Add Design Tools or Devices". You'll then be asked to log in to your Xilinx account, whereupon afterwards you'll be able to select the Zynq-7000 chips under SoCs in the Devices category. After adding those in and restarting Vivado, you should be able to see those chips and the Cora show up in the board selection screen.

Let me know if you have any questions.

Thank you,
JColvin

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Hello @JColvin,

I have same type of problem but in my vivado 2015.4 Cora Z7-10 is showing but Cora Z7-07S is not appear even i selected the zynq 7000 chip while installation still the xcz007s part also not appear. 

Thanks and Regard

satvik

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now