• 0
kotra sharmila

opencv_compilation_board

Question

Hi,

i want to run my opencv application using zynq board ,for that i was created binaries with opencv libraries petalinux-config.

and i copied the simple imread opencv project to SD card and compiled ..compilation was succesfull when i run the project it will show the errors like below .

how can i run it (normally comilation its works perfectly but in board why showing errors)

can anyone help me

Regards,

sharmila kimage2.thumb.png.db73c1876d59dd4464b91a280a3520a5.png

image3.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

7 answers to this question

Recommended Posts

  • 0

hi,

thanks for your response.

this is my code.

#include<opencv2/core.hpp>
#include<opencv2/highgui.hpp>
#include<opencv2/videoio.hpp>
#include<opencv2/objdetect.hpp>
#include<opencv2/imgproc.hpp>
#include<iostream>

using namespace cv;
using namespace std;

int main(int argc,char **argv)
{
    VideoCapture cap(0);
    cap.open(0);
    Mat img;
    CascadeClassifier face_cascade;
    face_cascade.load("/home/roash-sw-linux/project_new/models_cas/haarcascade_frontalface_default.xml");
    for(;;)
    {
        cap>>img;
        cap.retrieve(img,CV_CAP_OPENNI_BGR_IMAGE);
        resize(img,img,Size(1000,640));
        vector<Rect>faces;
        face_cascade.detectMultiScale(img,faces,1.1,2,0|CV_HAAR_SCALE_IMAGE,Size(140,140));
        for(int i=0;i<faces.size();i++)
        {
            Point center(faces.x+faces.width*0.5,faces.y+faces.height*0.5);
            ellipse(img,center,Size(faces.width*0.5,faces.height*0.5),0,0,360,Scalar(255,0,255),4,8,0);
        }
        imshow("Image",img);
        if((waitKey(30) & 0xff)=='q')
            {
                cout<<"quit sucessfully"<<endl;
                return 0;
            }
        //int key2=waitKey(10);
    }
    return 0;
    
}

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Hi ,

i got opencv related issue i want to run traffic signal recognition using opencv c++ and its using dlib library when i compile through cmake got the below error can anyone help me out this

Regards,

K sharmila

Workspace 1_026.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now