• 0
Mukul

ZYNQ AP transaction error, DAP status f0000021

Question

I'm using zybo 7z010clg400 board with vivado 2018.2 and having the same error...

Couldn't find the solution yet.

Share this post


Link to post
Share on other sites

13 answers to this question

Recommended Posts

  • 0

Hi @Mukul,

Are you getting the Error while launching program: Memory write error at 0x100000. APB AP transaction error, DAP status f0000021? 

1. Make sure the boot mode jumper JP5 is set to JTAG.

If your Mode setting are JTAG and you are still having an issue then please attach a screen shot of your SDK errors?

thank you,

Jon

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Hey jpeyron

Yes my boot mode jumper is set to JTAG and I'm following the "getting started with zybo" site, still facing the error.

I think the core selection is the issue but as i say i did exactly same as the site.https://reference.digilentinc.com/learn/programmable-logic/tutorials/zybo-getting-started-with-zynq/start

I attached all screen shot related to the error 

 

 

Screenshot (72).png

Screenshot (73).png

Screenshot (74).png

Screenshot (75).png

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Hi @Mukul,

1) Please attach a screen shot of your Vivado block design.

2) Are you using the Digilent board files?

3) why is there a verilog_HW_platform in your Project explore tab of the SDK?

cheers,

Jon

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Hi @Mukul,

I would suggest to start fresh and delete the .sdk folder.

1) Then re-export the hardware including the bitstream and launch sdk.

2) Then create an application and add the SDK code in the tutorial. 

thank you,

Jon

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Hi @Mukul,

Here is a completed and verified Zybo-Z7-10 Getting started with Zynq project done in Vivado 2018.2. 

1) Please download and run this project.  Does this project work for you?

When you started you project did you select the zybo z7-10 board file as shown below.

thank you,

Jon

zybo_z7_10_GSWZ_1.jpg

zybo_z7_10_GSWZ.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Hi @jpeyron

I'm getting the same error again with your file.

My fpga is programmed but when i press the button/switch, led didn't glow.

And when i relaunch it, i get the "DAP status f0000021" error.

Screenshot (90).png

IMG_20190302_184735.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Hi @Mukul,

I split your thread to a new post so we are not posting as well as notifying followers on an old thread. 

1) I believe is see the issue. You are using the original retired Zybo.  In this case select Zybo instead of Zybo Z7-10 for the board files. The Zybo and the Zybo-Z7 have the same zynq chip but they have different components and configurations. Please make sure you are using the correct Zybo board file as shown below. 

2) My project linked above is for the Zybo-Z7-10 so would not work for the original Zybo.

 

 

thank you,

Jon

Zybo_board_file.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Hi @Mukul,

Here is a completed and verified GSWZ Zybo demo done in Vivado 2018.2. Please let my know if you were able to get this project working as expected.

thank you,

Jon

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now