watson

Can't connect to OpenScope MZ from a Mac

Recommended Posts

I've connected the OpenScope to my MacBook through the USB-C <-> USB dongle, but it's not showing up on waveformslive.com when I try to add it via the Digilent Agent. These are the only ports/devices I can choose:

5af530f471358_ScreenShot2018-05-11at07_57_46.png.2ec25fb6d023a89cb29c2d7e9621e9ee.png

I would expect to see a "tty.USBSerial" or something like that.

When checking the USB interface in the "System Report" under "About This Mac" I see the OpenScope as expected:

5af5312d482ad_ScreenShot2018-05-11at07_53_39.png.f9dfa2c42add2d22a9ef349fa8815e05.png

This is how my Digilent Agent menu looks:

5af5316354764_ScreenShot2018-05-11at07_59_45.png.6838d91498dfc08ae5cfee2feacb240b.png

Edited by watson
fix spelling

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ah, weird that I had the old version - I downloaded from your website. Now I have 1.0.1, but unfortunately the problem persists. It's exact same issue.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hey Watson,

Can you check what version of the FTDI driver you have installed and then try updating to the latest.

Thanks!

-Kristoff

Share this post


Link to post
Share on other sites

I haven't installed any drivers - only the agent. I must have missed it in the documentation if I needed to also install drivers. Where I can find that driver?

Share this post


Link to post
Share on other sites

I've installed the drivers as instructed and even the D2xxHelper as recommended on the download page, but it doesn't seem to have done any difference. I still don't see tty.USBSerial device.

FYI: I've double checked the getting started guide and there's no reference to any drivers, so your documentation is really not that good. It also tells me to look for a COM port which obviously is a Windows thing. So when I first started out I had to go dig in the forums to find out what to do as a Mac user.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hey Watson,

Mac users typically do not need to manually install the drivers, but we've seen a couple instances where updating the drivers helps.

Can you run the Digilent Agent with admin privillages.  It's possible the user that the Agent is running as does not have permissions to access the port.

Thanks!

-Kristoff

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now