Search the Community

Showing results for tags 'waveform generator'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • News
    • New Users Introduction
    • Announcements
  • Digilent Technical Forums
    • FPGA
    • Digilent Microcontroller Boards
    • Non-Digilent Microcontrollers
    • Add-on Boards
    • Scopes & Instruments
    • LabVIEW
    • FRC
    • Other
  • General Discussion
    • Project Vault
    • Learn
    • Suggestions & Feedback
    • Buy, Sell, Trade
    • Sales Questions
    • Off Topic
    • Educators
    • Technical Based Off-Topic Discussions

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


AIM


MSN


Website URL


ICQ


Yahoo


Jabber


Skype


Location


Interests

Found 5 results

  1. Hi, First, The Analog Discovery 2 is a very handy device and i am very pleased with all the functionality it offers. I got a problem with my device. The channel one of the wave form generator is not working any more. Here is the full the story. i mixed up the scopes for the signal generator and the oscilloscope and i ended up trying to measure a voltage of about 80v with the scope connected to waveform generator. As a result the device disconnected from my laptop. I noticed my mistake, unplugged the scope and tried to reconnect the device. It does show up in the list of available devices with all values of the register, S/N, state... But once i have clicked on 'select', an error pops with 'communication with the device failed'. I connected an external power supply to Analog D and this device can now be connected to Waveform (?!). If I try to set a sinusoidal signal on the channel one of the waveform generator, it shows either a clipped signal or absolutely nothing depending on the Vpp voltage. Also, their is a spurious 3V drop between ground and the output of the channel 1 To finish, the device warms up very quickely. Does anyone has an idea how to fix that ? To be honnest, i have made an huge mix-take with the device, do you think that someone at Digilent will agree to have look at the device ? Edit: Waveform indicates a consumption of 800mA / 4.8V on the AUX power supply, the temp is around 50 °C. Also there is a sound emitted by the device when connected, like a whistling. Best Regards, Nicolas
  2. Hello, Some days ago I installed the new Waveforms software to update from Waveforms 2015. I have found that when running a loopback to check the Network Analyzer, the signals going to both scope inputs, randomly, stop the data adquisition, resulting in a bad representation of the bode plot. It happens in a random fashion, and when it fails, happens at the beggining of the sequence. I tryied to reinstall an older version of Waveforms and it works flawlessly. Checking the latest version in other computers, it fails too. Best regards Albert
  3. I was wondering whether it is possible to use the second function generator while the first one is being used for the network analyzer tool. Here is the use case: I'm testing part of a class-D amplifier, in which the triangle wave to the comparator is generated by the second function generator of the Analog Discovery 2. I'd like to use the network analyzer interface to characterize the amplifier, while keeping a fixed triangle wave on channel 2. I realize that there is probably some way to write a script to do this, but it would be nice to have all the GUI of the network analyzer and export.
  4. In Waveforms 2015, is it possible to set up a wave in the AWG to be triggered by every other pulse in the scope? I'm currently trying to use a 10 Hz external pulse connected to the Analog Discovery's scope as the trigger for a 5 Hz waveform from the AWG, but I need to have the event trigger only once the 5 Hz waveform has finished one pulse. Effectively, I'm putting together a slower trigger for one device that's triggered from the AD's scope using a faster external pulse. It appears that Waveforms 2015 has some logic capabilities incorporated into the software, but as I don't have a background in logic circuits I'm not even sure if the logic circuit feature can work this problem out. Any help with this will be much appreciated~
  5. Hello! I have a system receiving a sine wave of one of the analog discovery waveform generator channels. The sine wave changes when crosses the system and at the end, the modified sine wave is read by the analog discovery scope channel. The original sine wave starts at t=t0s but the acquitision only starts at t=t1s. I need your help to try to read, simultaneously, both the modified sine wave and the original sine wave. sAnjo