Search the Community

Showing results for tags 'devicetree'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • News
    • New Users Introduction
    • Announcements
  • Digilent Technical Forums
    • FPGA
    • Digilent Microcontroller Boards
    • Non-Digilent Microcontrollers
    • Add-on Boards
    • Scopes & Instruments
    • LabVIEW
    • FRC
    • Other
  • General Discussion
    • Project Vault
    • Learn
    • Suggestions & Feedback
    • Buy, Sell, Trade
    • Sales Questions
    • Off Topic
    • Educators
    • Technical Based Off-Topic Discussions

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


AIM


MSN


Website URL


ICQ


Yahoo


Jabber


Skype


Location


Interests

Found 4 results

  1. hello, I need help with troubleshooting ethernet. when I use ifconfig, I get below information. eth0: flags=4099<UP,BROADCAST,MULTICAST> mtu 1500 inet 192.168.1.103 netmask 255.255.255.0 broadcast 192.168.1.255 ether 00:0a:35:00:1e:53 txqueuelen 1000 (Ethernet) RX packets 0 bytes 0 (0.0 B) RX errors 0 dropped 0 overruns 0 frame 0 TX packets 0 bytes 0 (0.0 B) TX errors 0 dropped 0 overruns 0 carrier 0 collisions 0 device interrupt 146 base 0xb000 lo: flags=73<UP,LOOPBACK,RUNNING> mtu 65536 inet 127.0.0.1 netmask 255.0.0.0 inet6 ::1 prefixlen 128 scopeid 0x10<host> loop txqueuelen 1 (Local Loopback) RX packets 39 bytes 4047 (3.9 KiB) RX errors 0 dropped 0 overruns 0 frame 0 TX packets 39 bytes 4047 (3.9 KiB) TX errors 0 dropped 0 overruns 0 carrier 0 collisions 0 when I ping 8.8.8.8, I get PING 8.8.8.8 (8.8.8.8) 56(84) bytes of data. From 192.168.1.103 icmp_seq=1 Destination Host Unreachable From 192.168.1.103 icmp_seq=2 Destination Host Unreachable ethernet setting in devicetree &gem0 { phy-handle = <&phy0>; phy0: phy0@1 { device_type = "ethernet-phy"; reg = <1>; }; }; I have tried changing some things in devicetree. but i am always getting the same error. ADDRCONF(NETDEV_UP): eth0: link is not ready thank you in advance. system-user.dtsi zynq-7000.dtsi
  2. Hello, everyone. I am new here in this form and also with zybo. I have been working on one zybo project. I am finished with vivado design. but now I am working with the petalinux tool to create bootable sd card. I have read the tutorial to create a bootable image for Debian Jessie (it can boot perfectly). but I could not find proper materials to modify my devicetree file in order to work with VGA and other peripherals to make complete pc. can you please suggest me proper tutorials or articles? thank you
  3. hello -I created a petalinux project and I imported the "hw" description then builded BOOT.BIN -GOAL : booting linux on ZYBO and recognizing all the GPIOS where I will plug (GYRO, Accelerometre,Bleutooth,Leds,Buttons) -assuming that the Devitree is well configured and contains all of the GPIOS , the Petalinux RG Manual contains lots of options but I dont see at any of the steps that I should put the Devicetree alongside with BOOT.BIN and linux image in the FAT32 partition see image(1) below) RG manual link : https://www.xilinx.com/support/documentation/sw_manuals/petalinux2015_4/ug1144-petalinux-tools-reference-guide.pdf -I'm following this type of SD card structure (see image(2) below) and I think this is the good way -PS : -I already configured the SD card in two partiton (FAT32 and ext4) -the ext4 partition contains a linario filesystem -I configured the RootFS type as "SD" in the petalinux project what should I do ?? THANK YOU FOR YOUR HELP.
  4. I finished booting linux on zybo with linario file system and I m trying to user the user space and kernel drivers to controle LEDs and get input information from peripheral buttons , gyroscope, accéléromètre and a bluetooth So I wonder if I have to insert gpios déclarations in zynq-zybo.dts and compile a new devicetree.dtb !! this are some screanshots from my zybo terminal :