Search the Community

Showing results for tags 'xilinx'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • News
    • New Users Introduction
    • Announcements
  • Digilent Technical Forums
    • FPGA
    • Digilent Microcontroller Boards
    • Non-Digilent Microcontrollers
    • Add-on Boards
    • Scopes & Instruments
    • LabVIEW
    • FRC
    • Other
  • General Discussion
    • Project Vault
    • Learn
    • Suggestions & Feedback
    • Buy, Sell, Trade
    • Sales Questions
    • Off Topic
    • Educators
    • Technical Based Off-Topic Discussions

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


AIM


MSN


Website URL


ICQ


Yahoo


Jabber


Skype


Location


Interests

Found 59 results

  1. I plan on purchasing the Zybo z7-20 for prototyping a project I am working on. After looking at the documentation for the board it says that Vivado WebPack supports the Zybo z7 board and is fully compatible with Design Suite. I just want to make sure that Xilinx Vivado WebPack works with this board. Thanks
  2. I'm trying to boot a Zedboard using a SD card, and it fails. The Power good LED is on, but the 'Done' light remains off. I tried 4 different SD cards (all UHS-I), but later read that UHS-I cards aren't supported, so I'm using a non-UHS card and it still fails to boot. MIO6:2 headers are '01100', which is the SD card boot configuration. I've also shorted JP6 on the board. VADJ is at 1.8V The board boots successfully from QSPI - the blue LED and 4 red LEDs come on. I formatted the SD cards using both: the official SD Card Formatter & Windows 10's inbuilt 'Format' Then I copied the 5 files from the Out-of-box Demo on Digilent's website: https://reference.digilentinc.com/reference/programmable-logic/zedboard/start?redirect=1 I've also tried the 'zedboard_oob_design' from the Avnet forums, and the Analog Devices images from their website - and the board still fails to boot. I've tried the SD cards on another Zedboard, and it fails to boot on that one as well. The UART doesn't print anything (115200, 8N1) either. Is there anything I'm forgetting to check? Does the SD card require a specific format, sector size, partitions etc?
  3. Hello, I am trying to make an HDMI passthrough application on the PYNQ-Z1 board using the dvi2rgb(1.9) and rgb2dvi (1.4) IP blocks from this github repo. Here are the technical details of my tools: Vivado 2018.2 PYNQ-Z1 board (part xc7z020clg400 - 1) (Got the board file I’m using in vivado from this webpage Dvi2rgb v1.9 Rgb2dvi v1.4 Here are some images of my project: Constraints Block Diagram clock wizard settings dvi2rgb rgb2dvi Long story short, the application doesn’t work when I use it between my laptop (Lenovo Z710 Ideapad running Windows 8.1) and my TV (Toshiba 49L420U with dimensions 1920x1080) After consulting a lot of posts on this website, especially this one and this one, I’m still not sure about what the magic formula is to get these IP blocks to work. The posts don't seem to be addressing the problems I'm having with this design, but rather making changes to the specific implementation of the project. They were all older versions of the IP blocks and vivado, and they were using different boards, so those factors may have contributed to why those examples didn't work for me. I’ve reduced my critical warnings down to three, which are the following: 1.) Timing: i get the following timing warnings after running implementation 2.) Set_property expects at least one object a. I get two of these, for the two constraints listed at the very bottom of the constraints I showed in the first image above. How can I write these constrains such that Vivado will recognize them and won't throw a warning? I read from the posts I mentioned earlier that timing requirements may throw a critical warning but the design will work anyway, but I haven't had the same fortune. So has anybody here gotten their design to fit timing and create a working project? If so I'd love to know how, and if you failed timing but still got the project to work, what did your timing analysis look like? As can be seen in the block diagram, I pulled the aPixelClkLockd signal out to an LED, which is an active high signal. But I haven't gotten this signal to be high, so obviously that's a problem. If the clock recovery block in the dvi2rgb IP can't get a lock on the incoming clock signal, does this mean that the project is not properly constrained, or does this mean that the IP block won't work with my laptop? I read a lot about DDR signals, and I believe that I set those up correctly in my block diagram and constraints file. But I didn't understand what hpd signals did, and I don't know which block diagram they are supposed to come from. Any help here would be greatly appreciated! Best, Ben
  4. Hi - I just tried to install the XUP USB-JTAG Programming Cable from diligent. I also have a Diligent Programming Cable. Centos can see both cables (see below) Vivado can see the Diligent programming cable but not the Xilinx one. Given the physical constraints of the installation only the Xilinx one will work. Are there any specific instructions to get the Xilinx cable going? $lsusb | grep "Xilinx/|Future" Bus 002 Device 003: ID 03fd:000d Xilinx, Inc. Bus 001 Device 006: ID 0403:6014 Future Technology Devices International, Ltd FT232H Single HS USB-UART/FIFO IC
  5. Connecting Intel (Altera) and Xilinx worlds with a cheap cable. I've been doing FPGA development using Altera and Xilinx development tools for many years now. This has produced a lot of years long itches that I've found hard to make go away. Generally, these irritations are caused by obstacles thrown in my way by vendors wanting get money out me. It's really hard to find inexpensive Altera based development boards with an Ethernet PHY not connected to an ARM PS, or with a decent UART port or any useful USB port. However, you can find ways to connect Altera based development boards to ADC/DAC devices with reasonable performance. In the Xilinx world it's the other way around. Both vendors have made playing with transceivers very difficult, especially for the non-premium devices. Both vendors try to use their soft-processor based development flow as the only way to do anything useful with their development boards. The HSMC has long been the standard IO interface providing a reasonable number of IO for both low speed and high speed uses. But try and find a reasonably priced Xilinx development board with an HSMC connector. For too many years the 8 signal PMOD has been the only IO available in the Xilinx world until recently when boards with an FMC connector have become available. Recently, expensive Altera boards with an FMC connector have also become available. So, I have a lot of hardware that can do a lot of things... except what I want. What to do... what to do... Recently, I released an Ethernet test tool to the Digilent Project Vault. If view counts are any measure there hasn't been much interest. I've recently make a demonstration project that resolves a few of the previously mentioned itches. Below is a brief description. The project connects my ATLYS board to two channels of 100 MHz ADC and DAC interfaces. The ALTYS uses the high speed USB 2.0 Adept interface to connect to a C program for downloading DAC waveforms to and upload ADC samples from the DDR2. DAC waveforms can be of arbitrary length. All of this data goes through the ATLYS Ethernet PHY to an Altera Cyclone V GT based development board with 2 HSMC connectors and the rare Ethernet PHY - FPGA fabric connections. One of the HSMC connectors has a Terasic DDC board with 2 250 MHz DACs and 2 150 MHz ADCs. At best Gigabit Ethernet supports 125 million bytes/s full duplex data rates... but the good news is that this is, unlike USB, a sustainable rate with very low latencies. Currently, the project runs all 4 converters at a 100 MHz sample rate. The sample rates supported through the Ethernet cable are 25 MHz. DAC samples from the ATLYS use 4X interpolating filter in the Cyclone FPGA to create 100 MHz samples. ADC samples are decimated to 25 MHz sampling rates. DAC data is sourced from 2 16 KBx16 block ram DPRAM waveform buffersi a ping-pong arrangement so that I can write new waveform data without disturbing the DAC outputs. Whenever the read pointer crosses from one half of the buffer to the other half the Cyclone sends an ADC packet to the ATLYS with 8192 samples. The start of the packet is used as a synchronizing signal to the ALTYS to know when to send the DAc packet. The Ethernet PHYs transfer 100 million bytes/s for DAc waveforms longer than 16384 samples continuously. That's the overview. Why bother to post this? I'm not the only one with an itch problem. Hopefully, this project will spark some interesting solutions to their problems. I've provided 2 pictures to show what's going on. In both CH1 and CH2 are the DAC outputs. CH3 is the ADC packet and CH4 is the DAC packet. Notice the latency bewteen the packets in the blowup image.
  6. Hello all of you hope you are in a good health I converted my one of the project from vivado 2015.4 to 2017.4 . After changes i successfully synthesize my code but in implementation it give me this type of error(cal_val_inferred_i_1/O[3] to a signal or tied to VCC or GND ) . After analysis i found out that this error is due to less usage of my bits as One of my wire have 20 bits but i only utilized its lower 9 bits . I declare one dummy register and assign this wire on that register but problem is still not resolved Any kind of help in this regard is appreciable . Best, ATIF JAVED
  7. Hi, I'm not able to fully understand the relation between the Board file and the Constraints file in Vivado. In my design I need to connect a custom IP block to a Pmod connector on a ZYBO board. I've loaded the XML board file provided by Digilent but now I'm not anymore able to customize the pins as i would do with a constraint file since it seem to me that the mapping it is now specified in the XML file. # Pmod connector JB set_property PACKAGE_PIN T20 [get_ports {d_out[0]}] set_property PACKAGE_PIN U20 [get_ports {d_out[1]}] set_property PACKAGE_PIN V20 [get_ports {d_out[2]}] set_property PACKAGE_PIN W20 [get_ports {d_out[3]}] set_property IOSTANDARD LVCMOS33 [get_ports {d_out[*]}]Should I need to add a constraint file even if the Board port mapping is already specified by the board file? Is this a good practice? Thanks
  8. Hello All of you I am trying to debug my code on picozed board . Board is successfully recognized in my college desktop PC but when i tried to connect it in my pc(vivado 2017.4 window 10) hardware manager . It give me error that no hardware is open . I use diligent JTAG-USB programming cable for debugging . I recheck drivers and found out that cable is also identified by PC. Please give me a suggestion what should i do. Below you can find the screenshots of device manager for driver installation and hardware manager status.
  9. Hello! I'm using an Arty-S7 with a PMODOLED. I want to draw several rectangles on the little display, but the example design seems to delete the previous rectangle when I add a new one. Is there some magic to display multiple rectangles or do I need to dig deeper and hack on OledGrph.c? Thanks! Craig
  10. Hi There, I'm using an Arty-S7 board and am connecting PMODOLEDs to all 4 PMOD connecters (JA, JB, JC, JD). The example that comes with the driver only talks to the PMOD connected to JA, and it works like a champ. Looking at the code and header files, though, I'm not seeing how to talk to the other PMODs. What should I change to talk to the PMODOLEDs on JB, JC or JD. Be gentle, I'm really a hardware guy and using this to learn a little more about C-programming and to that end, the less amount of hacking needed the better. Thanks! Craig
  11. Hi, I've recently bought a Zybo z7010 board and had a go at running the example given here: https://reference.digilentinc.com/learn/programmable-logic/tutorials/zybo-getting-started-with-zynq/start#tutorial The bitstream was generated successfully as expected but when I load the application on to the Zynq PS, I observe that: None of the LEDs are lit when the corresponding buttons are flicked. No message is displayed on the UART console when any of the switches are pressed. Can anyone provide some hints on how would I go about debugging the issue? Some info w.r.t my build environment: Bitstream generated using Vivado 2016.4 (Windows 10) Power source: wall (JP7 set to Wall) JP5 set to JTAG. Cable: simple USB cable which came with my smartphone. (When JP5 is set to QSPI, I can see u-boot booting a preloaded busybox image so the cable seems to be working fine.) Please advise. Regards, ahmrah01
  12. mohammadhgh

    OpenCL on Zybo

    Hello everyone, I am trying to do some projects on Zybo Z7-20 board with Xilinx SDSoC tool. I added the platform files for the board to the SDSoC and now I am able to compile and run C/C++ codes on the board. However when creating a new project, the OpenCL option is not still available. Is there any way to fix this and compile and run OpenCL code on Zybo board? Thanks
  13. Hey evryone ! i am using zybo 7010 in ubunto 16.04 I generate a BOOT.BIN and an image.ub, I put the two files in the SD card but it does not boot! in vivado i activate UART0 and UART1. jumper is good. I enclose the two files system-user.dtsi and system-conf.dtsi. my serial terminal is /dev/ttyUSB1. please helpe ! system-user.dtsi system-conf.dtsi
  14. tekson

    Delay

    Hi all, How to implent delay in verilog code? I want to run a led blink code with one second delay using zynq zybo-7-z10 Thanks in advance
  15. Hi all, I'm having an issue with the FPGA SPI interface I programmed onto my microzed. The issue is that the interface cannot read the data sent back from my slave device! I'm using a SAMA5d3-xplained devboard, and an oscilloscope to measure signals. I made the SAMA return the same buffer it received, only with every byte shifted. So it's a semi-loopback routine. The oscilloscope captures both the correct signal back from the SAMA (every byte divided by 2), AND the signal going into it (out of the MicroZed). However, the spidev_test.c (that seemingly famous SPI testing utility on the torvalds repository (https://github.com/torvalds/linux/blob/master/tools/spi/spidev_test.c) program that I'm using shows one of two things: 1. Either the result is always an error of "SPI transfer timed out" 2. or the value in rx is the same as in tx. That is, even though the SAMA slave is demonstrably (via oscilloscope) returning something else, all the RX buffer gets is the same as was sent via the TX buffer. In fact, I can even disconnect the header that plugs the master to the slave, and this behavior becomes no different. The difference between these two results is simply a matter of removing the 1050th line in drivers/spi/spi.c when building the kernel. It's the call to wait_for_completion_timeout() in the function static int spi_transfer_one_message(struct spi_controller *ctlr, struct spi_message *msg). What I get from this is basically that the spi-xilinx.c driver does not know where to look for the output from the slave (MISO), and it either waits eternally for that output (if the call to wait_for_completion is left intact) OR it doesn't care to look for the data and just fills the rx buffer with the tx buffer. Now I have a very limited understanding of hardware and driver programming, so I'm basically like a blind man in the dark here. I'm adding printk() statements to spi-xilinx.c and spi.c everywhere, and checking their results with dmesg and there's just nothing enlightening (I'm using PetaLinux, and the devices all show up correctly in /dev and /sys). I'm hoping someone more experienced can shine a light on what I'm doing wrong here, or at least point me in the right direction. Attached is my device tree file, plus a screenshot of the hardware design. (the relevant node in the DT is highlighted below) amba_pl { #address-cells = <0x1>; #size-cells = <0x1>; compatible = "simple-bus"; ranges; axi_quad_spi@41e00000 { bits-per-word = <0x8>; compatible = "xlnx,xps-spi-2.00.a"; clock-names = "axi_clk", "spi_clk"; clocks = <0x1 0xf>, <0x1 0xf>; fifo-size = <0x10>; interrupt-parent = <0x4>; interrupts = <0x0 0x1d 0x1>; num-cs = <0x1>; reg = <0x41e00000 0x10000>; xlnx,num-ss-bits = <0x1>; xlnx,spi-mode = <0x0>; spidev@0 { compatible = "spidev"; reg = <0x0>; spi-max-frequency = <0x17d7840>; }; }; }; goodVersion1.dts
  16. The attached image is probably the easiest way to ask this question .. We want to program 6 devices all at the same time using 6 copies of a USB-JTAG device (as opposed to having once large JTAG chain). It looks like Impact / Vivado does not natively support this (it sees multiple dongles but only deal with them one at a time). Can we script something to load a BIT file on all 6 simultaneously? We currently have the XUP USB-JTAG Programming Cable but would switch to another one if this one can't do it. Thanks!
  17. Hello, I create project on SDSoc 2015.4 using platform (https://github.com/Digilent/SDSoC-platforms/tree/master/2015.4/zybo_hdmi_in) and I select Operating System is Linux because I use about image processing. but I want to access 4 LEDs on PL. Can I access the LED on PL? How to access GPIO (e.g. LEDs) on OS: Linux Previously I used OS: Standalone project. I can access by Xil_Out32(XPAR_AXI_GPIO_LED_BASEADDR, 0x2); but on Linux I can't. Thanks in advance
  18. I have been trying to use the MIG in Vivado to work with the Xilinx Arty on-board DDR3 chip. So far I have gotten nothing but errors and dead ends from tutorials and documentation. Does anyone know of the best and simplest way to communicate with the RAM?
  19. Hey everyone! I'm new to the forum (and fairly new to VHDL as well), and I was hoping you could help me with a problem. I have a project that I'm working on in Vivado (currently it's just some of the inner-workings of a CPU in development), and I'm trying to implement a container that helps me test the design on my FPGA board (Spartan 7 on a Digilent Arty-S7). The top-level module routes the clock input and reset button input on the FPGA in to the design (inverting the reset button input from active-low to active-high in the process), and routes a 4-bit vector out from the design to 4 LEDs on the board. The purpose is to monitor the high nibble of a 32-bit ALU calculation using the LEDs on the Arty board. The design works under behavioral simulation, and it elaborates correctly (see attached schematic of the elaborated design). However, when I synthesize the design, it is reduced to almost nothing -- with the clock and reset pins routed nowhere, and the LED pins routed to some buffers connected to ground. The entire internals of the design are removed (see included schematic of the synthesized design). Can anyone help me figure out why this is happening? Here are the sources of the upper levels of the design, and the relevant constraints that I've applied for the FPGA board: SOURCES: ---------------- -- pindelivery.vhd -- Routes package pins to logical units library IEEE; use IEEE.std_logic_1164.all; use IEEE.numeric_std.all; use work.cpu1_globals_1.all; entity pindelivery is Port ( clk_in : in STD_LOGIC; rst_in : in STD_LOGIC; leds_out : out STD_LOGIC_VECTOR (3 downto 0)); end pindelivery; architecture behavioral of pindelivery is component topLevel_debug port (clk : in std_logic; rst : in std_logic; led_out : out std_logic_vector(3 downto 0)); end component; signal rst_out : std_logic := '0'; begin rst_out <= not rst_in; tld1 : topLevel_debug port map (clk => clk_in, rst => rst_out, led_out => leds_out); end behavioral; ---------------- -- topLevel_debug.vhd -- Top-level module for debug library IEEE; use IEEE.std_logic_1164.all; use IEEE.numeric_std.all; use work.cpu1_globals_1.all; entity topLevel_debug is port ( clk : in std_logic; rst : in std_logic; led_out : out std_logic_vector (3 downto 0)); end topLevel_debug; architecture behavioral of topLevel_debug is component controlTest port (clk : in std_logic; rst : in std_logic; r0_highnibble : out std_logic_vector(3 downto 0)); end component; begin cpu1 : controlTest port map (clk => clk, rst => rst, r0_highnibble => led_out); end behavioral; ---------------- CONSTRAINTS: ---------------- ## Clock signal set_property -dict { PACKAGE_PIN F14 IOSTANDARD LVCMOS33 } [get_ports { clk_in }]; #IO_L13P_T2_MRCC_15 Sch=uclk create_clock -add -name sys_clk_pin -period 83.333 -waveform {0 41.667} [get_ports { clk_in }]; ## LEDs set_property -dict { PACKAGE_PIN E18 IOSTANDARD LVCMOS33 } [get_ports { leds_out[0] }]; #IO_L16N_T2_A27_15 Sch=led[2] set_property -dict { PACKAGE_PIN F13 IOSTANDARD LVCMOS33 } [get_ports { leds_out[1] }]; #IO_L17P_T2_A26_15 Sch=led[3] set_property -dict { PACKAGE_PIN E13 IOSTANDARD LVCMOS33 } [get_ports { leds_out[2] }]; #IO_L17N_T2_A25_15 Sch=led[4] set_property -dict { PACKAGE_PIN H15 IOSTANDARD LVCMOS33 } [get_ports { leds_out[3] }]; #IO_L18P_T2_A24_15 Sch=led[5] ## Reset button set_property -dict { PACKAGE_PIN C18 IOSTANDARD LVCMOS33 } [get_ports { rst_in }]; #IO_L11N_T1_SRCC_15 ## Configuration options, can be used for all designs set_property BITSTREAM.CONFIG.CONFIGRATE 50 [current_design] set_property CONFIG_VOLTAGE 3.3 [current_design] set_property CFGBVS VCCO [current_design] set_property BITSTREAM.CONFIG.SPI_BUSWIDTH 4 [current_design] set_property CONFIG_MODE SPIx4 [current_design] set_property INTERNAL_VREF 0.675 [get_iobanks 34] ---------------- Any assistance would be much appreciated! Thanks, Curt Pehrson
  20. Hi, Can I use a CMOD A7 to run co-simulations using Vivado System Generator? In previous versions of System Generator it was possible to add custom boards. Is there a way to do it in Vivado?
  21. Dear all, I would like to buy JTAG HS2, but I have the followings doubts: 1. is it recognised by Fedora? 2. does it support debugging? 3. does it work with urJTAG? 4. is it compatible with openOCD? Thanks! gm
  22. Hello, I'm having trouble understanding how to address the J6 header on the Arty board. I've been able to interact with the GPIO registers to toggle other ChipKit shield pins as well as toggle all of the led's. When generating the project, I see that the base address for SPI in my project is at 0x44a00000 with high address being 0x44a0FFFF. I don't understand where in that memory the J6 header is, and am unable to find any resources with the answer. It might also be good to note that I generated the IP block by dragging and dropping the "SPI connector J6" from the Board section of the IP design. I've looked into the implemented design and see that the spi_io0_io, spi_io1_io, spi_ss_io, and spi_sck_io are connected correctly according to the arty schematic, I'm just unsure how to do SPI transfers over these pins (my logic analyzer doesn't show any activity when doing transfers). Regards, Nystflame
  23. Hi, I am trying to rebuild the arty z7 petalinux BSP as per the instructions given by them here https://github.com/Digilent/petalinux-bsps/wiki/Quick-Start-Guide-for-Arty-Z7. But when I try the command $ petalinux-boot --jtag --prebuilt 3, I get an error saying [skaat27@localhost Digilent-Arty-Z7-Linux-BD-v2016.2]$ petalinux-boot --jtag --prebuilt 3 ERROR: No subsystem configuration file can be find in the project. sh: lsb_release: command not found webtalk failed:Invalid tool in the statistics file:petalinux-yocto! webtalk failed:Failed to get PetaLinux usage statistics! Anybody knows what the issue is? Karthik
  24. I have a Z-Turn FPGA, based around a Xilinx Zynq 7020. Unfortunately, its JTAG port is 2x7 with 2.54mm pitch. I just realized the HS3 uses 2.00mm pitch. Is there a recommended way to convert the pin pitch? I designed my own board, but an existing option would be more convenient.
  25. Hi - I just tried to install the XUP USB-JTAG Programming Cable from diligent. I also have a Diligent Programming Cable. Centos can see both cables (see below) Vivado can see the Diligent programming cable but not the Xilinx one. Given the physical constraints of the installation only the Xilinx one will work. Are there any specific instructions to get the Xilinx cable going? $lsusb | grep "Xilinx/|Future" Bus 002 Device 003: ID 03fd:000d Xilinx, Inc. Bus 001 Device 006: ID 0403:6014 Future Technology Devices International, Ltd FT232H Single HS USB-UART/FIFO IC