Search the Community

Showing results for tags 'dmc60c'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • News
    • New Users Introduction
    • Announcements
  • Digilent Technical Forums
    • FPGA
    • Digilent Microcontroller Boards
    • Non-Digilent Microcontrollers
    • Add-on Boards
    • Scopes & Instruments
    • LabVIEW
    • FRC
    • Other
  • General Discussion
    • Project Vault
    • Learn
    • Suggestions & Feedback
    • Buy, Sell, Trade
    • Sales Questions
    • Off Topic
    • Educators
    • Technical Based Off-Topic Discussions

Calendars

  • Community Calendar

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


AIM


MSN


Website URL


ICQ


Yahoo


Jabber


Skype


Location


Interests

Found 5 results

  1. Hello, Just bought a DMC60c and trying to get started. I am not using it with FIRST or robot controls, I want to use a CAN message to control a DC motor. I confirmed the DMC60c works with PWM input. I am now trying to get CAN communication working. I am in the automotive industry, I am using ATI Vision with a KVaser Leaf Light to send CAN messages. From the Documentation it looks like I should send 0x00000240 as a 29bit identifier. I am sending the message, but DMC60C is alternating flashing Red lights indicating it doesn't see CAN. To confirm there is CAN I have a Vector VN1630 which I am monitoring the CAN network with it sees the message is being sent. I attached a block diagram of the layout I have. I assume I must misunderstand what or how to send the message to the DMC60c. Also attached is a screen shot of the message I am sending. I have tried sending messages with 4 and 8 bytes of data, sending all 0's and with Device Type 2 and Manufacturer Encoding 6. Anyway I send I get no indication the DMC60C acknowledges any CAN message. Any help would be greatly appreciated. Thanks
  2. Hello, I am using a couple of DMC60C with an NI-XNET USB 8502. I have had some good luck but am running into a very specific question. The control message: 0x02060000 Uses a signed 24-bit integer for both closed loop velocity and closed loop position control setpoints. However, the makeup of that value is only loosely described in the documentation. My questions are: 1) is the byte order as shown in the manual correct? It appears strange to go trgtH in byte 3, targtL in bye 4, and trgtM in byte 5. I could understand H, M, L or L, M, H but it seems oddly shuffled as presented. 2) is a negative 24 bit value stored as 2's complement? Thank you for any advice. My motor does not appear to like the values I have been sending for velocity control mode. Sincerely, Brian
  3. opethmc

    DMC60c Default Settings

    I am controlling a DMC60c from a Texas Instruments TMS570LC4357 and therefore not configuring it from a roboRIO controller. What are the default settings for: - Device ID - Current Limit - Voltage Limit Thanks, matt
  4. opethmc

    DMC60c CAN Bus

    I am looking at the DMC60c CAN protocol guide and also the software API reference manual. What are the API numbers needed in the CAN message to communicate with the DMC60c. For example if I wanted to send a voltage command using the function driveVoltage, what should go in the API field (Byte 1) of the message identifier? Thanks, matt
  5. Close full duty cycle (93% in attached images) the DMC60 pulses through zero to -12V and upon trying to recover causes an over voltage failure on the power supply. This happens unloaded and with a small load of 4Amps. Anyone else have this issue? Cheers, matt The onset of this behavior can be seen as you increase the duty cycle you get an occasional incorrect extra pulse as shown in the following figure