Abdul Qayyum

Members
  • Content Count

    22
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Abdul Qayyum

  1. Hi @jpeyron  I had improved my code and now i am sending the data from Zybo to Arduino successfully but now the problem is that i am receiving that data on Arduino serial monitor continuously.  What could be the problem?
    Actually I am sending the ASCII value of character 'U' and receiving the "U" at Serial Monitor of Arduino but it i am receiving that character continuously which i don't want.

    regards,

    AQ

  2. Hi,

    I am working on a project in which i am sending 8 bit data from Zybo and receiving that data on Arduino. The problem is that i am not getting the right data which i am sending from Zybo. I have generated the slow clock for required baud rate but still there is problem. I think there is a problem in State Machine which i have made in my Verilog Code. Kindly Check the Code Here.txt.
    Regards,

    AQ.

  3. Hi, 

    I am working on a project in which i am using Pmod Bt2.
    Once i have connected Pmod BT2 with Arduino and give it 5 voltage and ground   then after few minutes Pmod BT2 turn off and Now it's not turning on.
    What is the problem with it ?
    Is it burn due to 5 voltage or what happened with it?
    Regards, 
    AQ

  4. Hi, 

    I am working on a project in which i have created the custom IP's. I am sending the Byte from BRAM to another custom IP.  I am receiving the desired Byte from BRAM successfully BRAM_C_Code.txt but when i have added the master file of custom receiving IP, i got an error that "cannot set the property  'PACKAGE PIN' , because property does not exist for object type "pin".  Actually i want to ON and OFF the led's on the base of receiving byte from BRAM. 

    I have written the Verilog code of the receiving IP Here.txt  and once i am generating the bit stream i am getting the error that "cannot set the property  'PACKAGE PIN' , because property does not exist for object type "pin".  
    If i am not adding the master file then i am receiving the desired byte without any error but when i want to ON and OFF the led's by adding the master file then i got the following error 

    error_screenshot.thumb.png.50b3d75ed054214e1dc9254e5841e2cd.png

     

    Regards,

    AQ.

  5. Hi,

    I am working on a project in which i am transferring the data from one Custom IP to another Custom IP.
    Sending IP have output of [20:0] and is filled with 2MB data and receiving IP have input of same size.
    Question is that if i connect these two IP's and sending data then whether data will transfer in One Go or not?

    Regards,

    AQ

  6. Hi @Notarobot

     

    I am assigning constant value to Port B of BRAM in block diagram as follow:

    web[3:0],  en <- 1

    dinb[31:0] <- 12345678

    addrb[31:0] <- 1073741824 = 0x40000000

    resetb <- 0

    further Port A of BRAM is connected with AXI_BRAM_CONT which is connected with ZYNQ

    I generated bitstream of this block design and exported it to SDk, where i wrote the code to access the data from 0x40000000 location of BRAM. but its giving me garbage values, instead of  12345678.

     

  7. Hi,
    I am working on a project in which i need to read the data from BRAM. I give the constant input to BRAM second port and generate the bit stream. After that i Export the Hardware and Import it. In SDK i am reading the data in SDK terminal where i  had written the data on BRAM address.
    But Problem is that i am receiving the garbage data instead of that data which i had written on specific address. 
    What could be the problem? 
    Regards, 
    AQ

  8. Hi,

    I am sending data '0' and '1' from Arduino through HC05  bluetooth module and receiving that data ('0' and '1') on PMOD BT2 which is connected on the XADC(JA) port of Zybo.  Once the arduino sends the data ('0' and '1') the "RX" pin on Arduino UNO blink and when this data is received at PMOD BT2 the 'TX' pin on the PMOD BT2 blink.

    I want to ON and OFF the LED on the base of this '0' and '1'. But the PROBLEM is that the LED is blinking when the TX pin on PMOD BT2 is blinking while receiving 0 and 1, it is following the blinking of 'TX' on PMOD BT2 instead of the data (0 and 1). 


    How can i access that data ('0' or '1') in some register to use it for LED ON and OFF? 
    Is there any option to store that data which i am receiving on PMOD BT2? 
    How can i store that data which i am receiving on PMOD BT2?

    The Code which i am running on Arduino is Here for sending 0 and 1 continuously and the Verilog code which i am using to blink the LED is Here
    The Master File Is also attached Here . Please check these code and guide me.

    *I have tested on Arduino that the data is receiving properly which is 0 and 1.


    Regards,
    AQ

  9. Hi,

    I am working on a project in which i am receiving a signal from a sensor. I transmit this signal to Pmod BT2 of Zybo from arduino board. I am receiving this signal on SDK of Xilinx and i want to transfer this signal to Programming Logic part (PL) of zybo.
    What will be the procedure to send this signal to PL from Pmod BT2?.
    What Changes i should made in my verilog code to transfer this signal to Programming Logic(PL)  part of Zybo.  
    Thanks,

  10. Hi,

    I am working on a project on ZYBO and i want to interface the Bluetooth Pmod with ZYBO so that i will be able to communicate with Serial Bluetooth Terminal(Android Application). I have attached the code and block design that i'm using for communication purpose. Is there any error in it because i can't achieve my goal with them. Secondly there is no issue while connecting Pmod with Serial Bluetooth Terminal but when i enter "$$$" in SDK Terminal it do not show anything.

     

    Thanks

     

     

    Design.png

    BT2 Pmod c file.txt