Abdul Qayyum

Members
  • Content Count

    22
  • Joined

  • Last visited

About Abdul Qayyum

  • Rank
    Member

Recent Profile Visitors

408 profile views
  1. Hi @jpeyron I had improved my code and now i am sending the data from Zybo to Arduino successfully but now the problem is that i am receiving that data on Arduino serial monitor continuously. What could be the problem? Actually I am sending the ASCII value of character 'U' and receiving the "U" at Serial Monitor of Arduino but it i am receiving that character continuously which i don't want. regards, AQ
  2. Hi, I am working on a project in which i am sending 8 bit data from Zybo and receiving that data on Arduino. The problem is that i am not getting the right data which i am sending from Zybo. I have generated the slow clock for required baud rate but still there is problem. I think there is a problem in State Machine which i have made in my Verilog Code. Kindly Check the Code Here.txt. Regards, AQ.
  3. Hi, I am working on a project in which i am using Pmod Bt2. Once i have connected Pmod BT2 with Arduino and give it 5 voltage and ground then after few minutes Pmod BT2 turn off and Now it's not turning on. What is the problem with it ? Is it burn due to 5 voltage or what happened with it? Regards, AQ
  4. Hi, I am working on a project in which i have created the custom IP's. I am sending the Byte from BRAM to another custom IP. I am receiving the desired Byte from BRAM successfully BRAM_C_Code.txt but when i have added the master file of custom receiving IP, i got an error that "cannot set the property 'PACKAGE PIN' , because property does not exist for object type "pin". Actually i want to ON and OFF the led's on the base of receiving byte from BRAM. I have written the Verilog code of the receiving IP Here.txt and once i am generating the bit stream i am getting the error that "cannot set the property 'PACKAGE PIN' , because property does not exist for object type "pin". If i am not adding the master file then i am receiving the desired byte without any error but when i want to ON and OFF the led's by adding the master file then i got the following error Regards, AQ.
  5. Hi, I am working on a project in which i am transferring the data from one Custom IP to another Custom IP. Sending IP have output of [20:0] and is filled with 2MB data and receiving IP have input of same size. Question is that if i connect these two IP's and sending data then whether data will transfer in One Go or not? Regards, AQ
  6. Hi, @Arjun xilinx forum thread that discussed the capacity and type of sd card is given below https://forums.xilinx.com/t5/Embedded-Processor-System-Design/Booting-Zynq-from-a-64GB-SD-Card/td-p/555049 Cheers, AQ
  7. @Notarobot @jpeyron thanks for your concern. I reviewed the whole process and found that i was not enabling the enable write pin of BRAM due to which i was receiving the garbage data. Regards, AQ
  8. Hi @jpeyron Here is the SDK code which i am using. thank you, AQ
  9. Hi @Notarobot I am assigning constant value to Port B of BRAM in block diagram as follow: web[3:0], en <- 1 dinb[31:0] <- 12345678 addrb[31:0] <- 1073741824 = 0x40000000 resetb <- 0 further Port A of BRAM is connected with AXI_BRAM_CONT which is connected with ZYNQ I generated bitstream of this block design and exported it to SDk, where i wrote the code to access the data from 0x40000000 location of BRAM. but its giving me garbage values, instead of 12345678.
  10. Hi, I am working on a project in which i need to read the data from BRAM. I give the constant input to BRAM second port and generate the bit stream. After that i Export the Hardware and Import it. In SDK i am reading the data in SDK terminal where i had written the data on BRAM address. But Problem is that i am receiving the garbage data instead of that data which i had written on specific address. What could be the problem? Regards, AQ
  11. Hi, I am sending data '0' and '1' from Arduino through HC05 bluetooth module and receiving that data ('0' and '1') on PMOD BT2 which is connected on the XADC(JA) port of Zybo. Once the arduino sends the data ('0' and '1') the "RX" pin on Arduino UNO blink and when this data is received at PMOD BT2 the 'TX' pin on the PMOD BT2 blink. I want to ON and OFF the LED on the base of this '0' and '1'. But the PROBLEM is that the LED is blinking when the TX pin on PMOD BT2 is blinking while receiving 0 and 1, it is following the blinking of 'TX' on PMOD BT2 instead of the data (0 and 1). How can i access that data ('0' or '1') in some register to use it for LED ON and OFF? Is there any option to store that data which i am receiving on PMOD BT2? How can i store that data which i am receiving on PMOD BT2? The Code which i am running on Arduino is Here for sending 0 and 1 continuously and the Verilog code which i am using to blink the LED is Here. The Master File Is also attached Here . Please check these code and guide me. *I have tested on Arduino that the data is receiving properly which is 0 and 1. Regards, AQ
  12. Actually i want to read the data in PL. I am using the the tx and rx pins of XADC(JA) port given in master file. My Pmod BT2 is connected on XADC(JA) port. Can i receive that data directly in PL or PS? I want this data on PL part.
  13. Hi, I have connected PMOD BT2 on the XADC(JA) port of Zybo. I am receiving 0 on Rx pin of PMOD and i have confirmed it on Serial Moniter. I have connected RX pin of Pmod with LED on board. By this mean, the LED must be off but in my case LED is permanently on. Here is the short Verilog code of testing the LED and Here is the Master file. Regards, AQ
  14. Hi, I am working on a project in which i want to convert some text into speech. For this purpose i was using EMIC2 module but now i found that there is a audio port available in Zybo. How i can use this port? Provide me some helping material or suggestion. Regards AQ.