mikemcg

Members
  • Content Count

    7
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by mikemcg

  1. Hi Jon, So I just installed libusb, diligent-adept-runtime and diligent-adept-utilities to use the djtgcfg enum command Found 1 device(s) Device: Zybo Product Name: Digilent Zybo User Name: Zybo Serial Number: 210279575077 I then went back to Vivado 2016.1 and it programmed fine so my issue seems to be solved. Looks like I should have installed the above earlier..... I'd like to mark this as answered and closed. Cheers Mike.
  2. Hi JColvin. Thanks - Much appreciated. Mike
  3. Hi dakefeng and [email protected] and thanks for the response. Good to know that there is nothing special about the cable, I'll stop worrying about that. I will try installing 2015.4 but I'm pretty sure that I did have it working with 2014.4 when I was using it back in 2014. Other than that I'm doing exactly as you suggested. JP5 is set for JTAG mode, I'm only trying to program via the SDK. I always plug the Zybo board in before I launch Vivado to make sure the board is there before the app loads and does any port checking. dmesg gives me the following usb 1-1: new high sp
  4. I'm trying to program my Zybo board. I have tried using Vivado 2014.4 under Centos 5.9 and Vivado Webpack 2016.2 on Ubuntu 14.04.2. I am using the Zybo walwart for power and both linux's are VM's(VMWARE Fusion) running on OS X El Capitan With Jumper J5 assigned to JTAG when the board is connected to linux both /dev/ttyUSB0 and /dev/ttyUSB1 show up when the board is connected via the USB micro A/B cable. When I use the SDK to program the FPGA it shows the following error message Program FPGA failed. Reason: Connection to board failed. I was using this board about a year ago
  5. Hi Sam, Thanks so much, that really helped. I was able to build it from scratch and boot into Ubuntu. I can get back to my own design.... BTW I'm not using VGA so the HDMI is fine for me. Anyway, much appreciated, Mike
  6. Thanks Josh. I tried that and it boots linaro very nicely (although I could only get it to work with HDMI and not VGA). My problem is that it's using pre-canned boot.bin, uImage and devicetree.dtb . For my project I'm designing AXI peripherals that will be resident in the FPGA so I need to generate my own kernel loaders etc. So far I have been able to get the filesystem contained in the ramImage loaded after following the tutorials but I have not been able to get the filesystem to load from the ext4 partition on the sdcard. I think I need to change more than the devicetree.dts boo
  7. I'm a newbie to embedded development. I've worked through the linux hands on tutorial and have been successful at bringing up linux on the ramdisk as per the tutorial. What I really want is a ubuntu desktop working on the Zybo board. I have loaded the Linaro filesystem onto the sd card (as per the zed board examples) but still the Zybo insists on trying to load from a ramdisk. I have changed the chosen bootargs in the devicetree to bootargs = "console=ttyPS0,115200 root=/dev/mmcblk0p2 rw earlyprintk rootfstype=ext4 rootwait devtmpfs.mount=1" Is there something else I need to do in say t