Hihdl

Members
  • Content Count

    8
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Hihdl

  1. Hi~ I'm building a project where I get the PCB + panel to buy my own parts. It needs a clock buffered by cd40106 and runs a cd4017. The sequential output of CD4017 produces a programmable voltage sequence that enters the output stage based on lm358. The complete sketch can be seen here. I just realized that I didn't supply power to lm2931, which constitutes the + 5V line of digital integrated circuits. I looked at the data sheet and it looked like it was just a low voltage drop 5V regulator with a rated current of 100 mA. Should a good 78L05 voltage regulator be a good substitute for driv
  2. I have made a bench power supply from an old PSU and added a USB port connected directly to the 5V rail (leaving the data pins disconnected).When I connected a TP4056 charging board (like this), the TP4056 smoked and blew up.I am trying to understand if the board was defective (or I messed up with the wiring) or if the USB must not provide more than 1A (the 5V rail of the PSU provides something like 25A).Well,I also google some information about TP4056 lithium battery charger module.Here it is: TP4056 is a complete single line lithium ion battery with constant current / constant voltage l
  3. I would like to develop an application with Nordic's nRF8001 DevKit. The master emulator of this kit is an USB Dongle and it is originally meant for PC connection. My final goal for the project is to run it on an FPGA (possibly through Embedded Linux). Regarding this goal, I have some questions. 1) Is the master emulator (USB Dongle) compatible with Linux? Are there any open-source drivers or from Nordic? 1a) If there is a driver for Linux, can I use it with Embedded Linux or do I have to make some modifications to it? 1b) If there isn't a driver for Linux, can I write my
  4. I have bread boarded two Nano modules both have their own NRF24L0 radio. Both boards work perfectly when attached to a computer USB/power port. Both talk back and forth sending and receiving data. Works great. However if I pull out the USB/power cable from one board and supply 9 volts to Vin .... it won't transmit or receive anymore. I plug the USB/power/communications cable back in and everything is back to normal. I've even used a 120Vac to 5Vdc adapter with a USB output connector and same thing. Won't Transmit/or receive. Any ideas?
  5. I'm using a STM32L0 MCU for my project. The MCU has a Low-power Timer (LPTIM) for waking the MCU up from Stop-Mode, and a Low-power UART (LPUART) for both waking up the MCU from stop mode and receive/transmit data. My problem is: - When I let the MCU staying in running mode, LPUART working fine at baudrate over 256000. - When I set MCU to go to Stop-mode, then when the MCU receives something from LPUART-Rx, it's woken up and keep reading the received sequence data. For this set up, when UART baudrate is lower than 56000 it works fine. However when the baudrate is higher than this (e.g at