mustafasei

Members
  • Content Count

    35
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    1

Everything posted by mustafasei

  1. I'm Continue in Frustrating
  2. Hi @JColvin Please see the screenshot for several options as per this thread https://www.labviewmakerhub.com/forums/viewtopic.php?f=12&t=2430&_ga=2.9166518.2017109501.1566318568-1862721819.1566318568 it seems that some editing must be done on the visaconf which i don't know how. any idea please
  3. Hi @JColvin I'm getting the same error as per my first post when I used the serial ports options which found in dmesg/grep tty. I appreciate your support in this issue
  4. @JColvin As per the thread in your post is seems that some changes must be done on the visaconf.ini file , is it ? and how ? thanx for support
  5. Hi @JColvin Regarding the drop-down and string you mentioned above I think you were looking into jpeyron post not mine since I used a string and put in the string with many names for the ports but not succeed. I'm using arduino Uno with the RPI3 and the results of the dmesg | grep tty as below: [email protected]:~ $ dmesg | grep tty [ 0.000000] Kernel command line: 8250.nr_uarts=1 bcm2708_fb.fbwidth=1280 bcm2708_fb.fbheight=1024 bcm2708_fb.fbswap=1 dma.dmachans=0x7f35 bcm2709.boardrev=0xa02082 bcm2709.serial=0xc2a6a8 bcm2709.uart_clock=48000000 smsc95xx.macaddr=B8:27:EB:C2:A6:A8 vc_mem.mem_base=0x3dc00000 vc_mem.mem_size=0x3f000000 dwc_otg.lpm_enable=0 console=tty1 console=ttyS0,115200 root=/dev/mmcblk0p2 rootfs elevator=deadline rootwait [ 0.001349] console [tty1] enabled [ 0.322505] console [ttyS0] disabled [ 0.322668] 3f215040.uart: ttyS0 at MMIO 0x3f215040 (irq = 59, base_baud = 31250000) is a 16550 [ 1.051637] console [ttyS0] enabled [ 2.080172] 3f201000.uart: ttyAMA0 at MMIO 0x3f201000 (irq = 87, base_baud = 0) is a PL011 rev2 [ 11.785598] systemd[1]: Expecting device dev-ttyS0.device... [ 13.808806] systemd[1]: Starting system-serial\x2dgetty.slice. [ 13.858610] systemd[1]: Created slice system-serial\x2dgetty.slice. [ 15.411382] cdc_acm 1-1.5:1.0: ttyACM0: USB ACM device and the resluts of the instruction in the thread in your post is: [email protected]:~ $ sudo schroot -r -c lv shell-init: error retrieving current directory: getcwd: cannot access parent directories: Success [email protected]:.# opkg update job-working-directory: error retrieving current directory: getcwd: cannot access parent directories: No such file or directory Downloading http://feeds.labviewmakerhub.com/armv7a/ipk/all/Packages.gz. Inflating http://feeds.labviewmakerhub.com/armv7a/ipk/all/Packages.gz. Updated list of available packages in /var/lib/opkg/lists/uri-all-0. Downloading http://feeds.labviewmakerhub.com/armv7a/ipk/armv7a-vfp/Packages.gz. Inflating http://feeds.labviewmakerhub.com/armv7a/ipk/armv7a-vfp/Packages.gz. Updated list of available packages in /var/lib/opkg/lists/uri-armv7a-vfp-0. Downloading http://feeds.labviewmakerhub.com/armv7a/ipk/generic_armv7a/Packages.gz. Inflating http://feeds.labviewmakerhub.com/armv7a/ipk/generic_armv7a/Packages.gz. Updated list of available packages in /var/lib/opkg/lists/uri-generic_armv7a-0. [email protected]:.# opkg upgrade visa job-working-directory: error retrieving current directory: getcwd: cannot access parent directories: Success [email protected]:.# opkg update job-working-directory: error retrieving current directory: getcwd: cannot access parent directories: Success Downloading http://feeds.labviewmakerhub.com/armv7a/ipk/all/Packages.gz. Inflating http://feeds.labviewmakerhub.com/armv7a/ipk/all/Packages.gz. Updated list of available packages in /var/lib/opkg/lists/uri-all-0. Downloading http://feeds.labviewmakerhub.com/armv7a/ipk/armv7a-vfp/Packages.gz. Inflating http://feeds.labviewmakerhub.com/armv7a/ipk/armv7a-vfp/Packages.gz. Updated list of available packages in /var/lib/opkg/lists/uri-armv7a-vfp-0. Downloading http://feeds.labviewmakerhub.com/armv7a/ipk/generic_armv7a/Packages.gz. Inflating http://feeds.labviewmakerhub.com/armv7a/ipk/generic_armv7a/Packages.gz. Updated list of available packages in /var/lib/opkg/lists/uri-generic_armv7a-0. [email protected]:.# opkg upgrade visa job-working-directory: error retrieving current directory: getcwd: cannot access parent directories: Success [email protected]:.# please advise what is the next step
  6. Hi @jpeyron Yes I folow the instructions on you tube and I can see the port number for arduino in the device manager and I put the same port in .vi when I connect the arduino directlly on PC USB port but. my problem is when I connect the arduino on raspberry pi3 USB port what will be the port name because in the thread below some says it is (ex /dev/ttyUSB0 andsome says it must be (ASRL2::INSTR ) and other say (/dev/ttyACM0) or (/dev/ttyACM1) I have used this command (ls /dev/tty*) on RPI and I got ports as picture below but still not work when i put it in the .vi and give me the same error of 5006 in my previous post. any idea please ?
  7. Hi Thank you for your responding I check the thread and I dont know what the port name must I select in my case . please see the screenshot for the error which I have any advice please ?
  8. Hi How the port will appear on .vi if I connect the arduino to the RPI USB port?? because I cannot see the COM port for the arduino on the .vi of RPI is there any recommendation for this connection ?? please advise
  9. Hi Is there any one try to connect arduino to raspberry pi ? please advise with video or some instructions
  10. Hi LCcolvin thank you for your advice ,don't worry my friend i'm a high voltage electrical engineer. i have connect the voltage sensor to the arduino and used the analog input channel to measure the voltage but the output always give as 2.5 dc volt even when there is no ac voltage applied on the sensor . as I know from data sheet of the voltage sensor the output is DC offset so i think I have to use a filter which I don't know to build it any idea please
  11. I have a voltage sensor ZMPT101b and I want to measur the AC voltage of normal home socket Can I use the arduino uno analog input directly for that?? Also same for current sensor ACS712 I want to read Thanx
  12. Hi The problem solved by changing the arduino Mega with another one because the old one has no bootloader Thanx to all
  13. Hi The RX and TX NOT flashing even when uploading rhe firmware by arduino IDE. The aeduino well recognized by pc device manager and have a com port Any advice
  14. Hi I got the error : Arduino: 1.6.11 (Windows 7), Board: "Arduino/Genuino Mega or Mega 2560, ATmega2560 (Mega 2560)" In file included from C:\Users\mustafa\Documents\Arduino\libraries\LinxArduinoMega2560\utility\LinxWiringDevice.cpp:23:0: C:\Program Files\Arduino\hardware\arduino\avr\cores\arduino/Arduino.h:40:0: warning: "HIGH" redefined #define HIGH 0x1 ^ In file included from C:\Users\mustafa\Documents\Arduino\libraries\LinxArduinoMega2560\utility\LinxWiringDevice.cpp:19:0: C:\Users\mustafa\Documents\Arduino\libraries\LinxArduinoMega2560\utility\LinxDevice.h:37:0: note: this is the location of the previous definition #define HIGH 0x01 ^ In file included from C:\Users\mustafa\Documents\Arduino\libraries\LinxArduinoMega2560\utility\LinxWiringDevice.cpp:23:0: C:\Program Files\Arduino\hardware\arduino\avr\cores\arduino/Arduino.h:41:0: warning: "LOW" redefined #define LOW 0x0 ^ In file included from C:\Users\mustafa\Documents\Arduino\libraries\LinxArduinoMega2560\utility\LinxWiringDevice.cpp:19:0: C:\Users\mustafa\Documents\Arduino\libraries\LinxArduinoMega2560\utility\LinxDevice.h:41:0: note: this is the location of the previous definition #define LOW 0x00 ^ In file included from C:\Users\mustafa\Documents\Arduino\libraries\LinxArduinoMega2560\utility\LinxWiringDevice.cpp:23:0: C:\Program Files\Arduino\hardware\arduino\avr\cores\arduino/Arduino.h:43:0: warning: "INPUT" redefined #define INPUT 0x0 ^ In file included from C:\Users\mustafa\Documents\Arduino\libraries\LinxArduinoMega2560\utility\LinxWiringDevice.cpp:19:0: C:\Users\mustafa\Documents\Arduino\libraries\LinxArduinoMega2560\utility\LinxDevice.h:29:0: note: this is the location of the previous definition #define INPUT 0x00 ^ In file included from C:\Users\mustafa\Documents\Arduino\libraries\LinxArduinoMega2560\utility\LinxWiringDevice.cpp:23:0: C:\Program Files\Arduino\hardware\arduino\avr\cores\arduino/Arduino.h:44:0: warning: "OUTPUT" redefined #define OUTPUT 0x1 ^ In file included from C:\Users\mustafa\Documents\Arduino\libraries\LinxArduinoMega2560\utility\LinxWiringDevice.cpp:19:0: C:\Users\mustafa\Documents\Arduino\libraries\LinxArduinoMega2560\utility\LinxDevice.h:33:0: note: this is the location of the previous definition #define OUTPUT 0x01 ^ C:\Users\mustafa\Documents\Arduino\libraries\LinxSerialListener\LinxSerialListener.cpp:137:29: warning: extra tokens at end of #ifdef directive #ifdef LINX_DEVICE_FAMILY=4 | LINX_DEVICE_FAMILY=6 ^ C:\Users\mustafa\Documents\Arduino\libraries\LinxSerialListener\utility\LinxListener.cpp: In member function 'int LinxListener::ProcessCommand(unsigned char*, unsigned char*)': C:\Users\mustafa\Documents\Arduino\libraries\LinxSerialListener\utility\LinxListener.cpp:170:89: warning: left shift count >= width of type unsigned long targetBaud = (unsigned long)((unsigned long)(commandPacketBuffer[6] << 24) | (unsigned long)(commandPacketBuffer[7] << 16) | (unsigned long)(commandPacketBuffer[8] << 8) | (unsigned long)commandPacketBuffer[9]); ^ C:\Users\mustafa\Documents\Arduino\libraries\LinxSerialListener\utility\LinxListener.cpp:170:137: warning: left shift count >= width of type unsigned long targetBaud = (unsigned long)((unsigned long)(commandPacketBuffer[6] << 24) | (unsigned long)(commandPacketBuffer[7] << 16) | (unsigned long)(commandPacketBuffer[8] << 8) | (unsigned long)commandPacketBuffer[9]); ^ C:\Users\mustafa\Documents\Arduino\libraries\LinxSerialListener\utility\LinxListener.cpp:237:51: warning: left shift count >= width of type LinxDev->ethernetIp = (commandPacketBuffer[6]<<24) | (commandPacketBuffer[7]<<16) | (commandPacketBuffer[8]<<8) | (commandPacketBuffer[9]); ^ C:\Users\mustafa\Documents\Arduino\libraries\LinxSerialListener\utility\LinxListener.cpp:237:82: warning: left shift count >= width of type LinxDev->ethernetIp = (commandPacketBuffer[6]<<24) | (commandPacketBuffer[7]<<16) | (commandPacketBuffer[8]<<8) | (commandPacketBuffer[9]); ^ C:\Users\mustafa\Documents\Arduino\libraries\LinxSerialListener\utility\LinxListener.cpp:267:47: warning: left shift count >= width of type LinxDev->WifiIp = (commandPacketBuffer[6]<<24) | (commandPacketBuffer[7]<<16) | (commandPacketBuffer[8]<<8) | (commandPacketBuffer[9]); ^ C:\Users\mustafa\Documents\Arduino\libraries\LinxSerialListener\utility\LinxListener.cpp:267:78: warning: left shift count >= width of type LinxDev->WifiIp = (commandPacketBuffer[6]<<24) | (commandPacketBuffer[7]<<16) | (commandPacketBuffer[8]<<8) | (commandPacketBuffer[9]); ^ C:\Users\mustafa\Documents\Arduino\libraries\LinxSerialListener\utility\LinxListener.cpp:410:83: warning: left shift count >= width of type unsigned long freq = (unsigned long)((unsigned long)(commandPacketBuffer[7] << 24) | (unsigned long)(commandPacketBuffer[8] << 16) | (unsigned long)(commandPacketBuffer[9] << 8) | (unsigned long)commandPacketBuffer[10]); ^ C:\Users\mustafa\Documents\Arduino\libraries\LinxSerialListener\utility\LinxListener.cpp:410:131: warning: left shift count >= width of type unsigned long freq = (unsigned long)((unsigned long)(commandPacketBuffer[7] << 24) | (unsigned long)(commandPacketBuffer[8] << 16) | (unsigned long)(commandPacketBuffer[9] << 8) | (unsigned long)commandPacketBuffer[10]); ^ C:\Users\mustafa\Documents\Arduino\libraries\LinxSerialListener\utility\LinxListener.cpp:411:137: warning: left shift count >= width of type unsigned long duration = (unsigned long)(((unsigned long)commandPacketBuffer[11] << 24) | (unsigned long)(commandPacketBuffer[12] << 16) | (unsigned long)(commandPacketBuffer[13] << 8) | (unsigned long)commandPacketBuffer[14]); ^ C:\Users\mustafa\Documents\Arduino\libraries\LinxSerialListener\utility\LinxListener.cpp:508:89: warning: left shift count >= width of type unsigned long targetBaud = (unsigned long)((unsigned long)(commandPacketBuffer[7] << 24) | (unsigned long)(commandPacketBuffer[8] << 16) | (unsigned long)(commandPacketBuffer[9] << 8) | (unsigned long)commandPacketBuffer[10]); ^ C:\Users\mustafa\Documents\Arduino\libraries\LinxSerialListener\utility\LinxListener.cpp:508:137: warning: left shift count >= width of type unsigned long targetBaud = (unsigned long)((unsigned long)(commandPacketBuffer[7] << 24) | (unsigned long)(commandPacketBuffer[8] << 16) | (unsigned long)(commandPacketBuffer[9] << 8) | (unsigned long)commandPacketBuffer[10]); ^ C:\Users\mustafa\Documents\Arduino\libraries\LinxSerialListener\utility\LinxListener.cpp:521:89: warning: left shift count >= width of type unsigned long targetBaud = (unsigned long)((unsigned long)(commandPacketBuffer[7] << 24) | (unsigned long)(commandPacketBuffer[8] << 16) | (unsigned long)(commandPacketBuffer[9] << 8) | (unsigned long)commandPacketBuffer[10]); ^ C:\Users\mustafa\Documents\Arduino\libraries\LinxSerialListener\utility\LinxListener.cpp:521:137: warning: left shift count >= width of type unsigned long targetBaud = (unsigned long)((unsigned long)(commandPacketBuffer[7] << 24) | (unsigned long)(commandPacketBuffer[8] << 16) | (unsigned long)(commandPacketBuffer[9] << 8) | (unsigned long)commandPacketBuffer[10]); ^ C:\Users\mustafa\Documents\Arduino\libraries\LinxSerialListener\utility\LinxListener.cpp:570:90: warning: left shift count >= width of type unsigned long targetSpeed = (unsigned long)((unsigned long)(commandPacketBuffer[7] << 24) | (unsigned long)(commandPacketBuffer[8] << 16) | (unsigned long)(commandPacketBuffer[9] << 8) | (unsigned long)commandPacketBuffer[10]); ^ C:\Users\mustafa\Documents\Arduino\libraries\LinxSerialListener\utility\LinxListener.cpp:570:138: warning: left shift count >= width of type unsigned long targetSpeed = (unsigned long)((unsigned long)(commandPacketBuffer[7] << 24) | (unsigned long)(commandPacketBuffer[8] << 16) | (unsigned long)(commandPacketBuffer[9] << 8) | (unsigned long)commandPacketBuffer[10]); ^ Sketch uses 22,894 bytes (9%) of program storage space. Maximum is 253,952 bytes. Global variables use 2,220 bytes (27%) of dynamic memory, leaving 5,972 bytes for local variables. Maximum is 8,192 bytes. avrdude: stk500v2_setparm(): failed to set parameter 0x9e avrdude: stk500v2_command(): unknown status 0xc8 avrdude: initialization failed, rc=-1 Double check connections and try again, or use -F to override this check. avrdude: stk500v2_command(): unknown status 0x01 avrdude: stk500v2_disable(): failed to leave programming mode An error occurred while uploading the sketch This report would have more information with "Show verbose output during compilation" option enabled in File -> Preferences.
  15. Hi Kristoff You still here I thought you quit I'm using arduino mega 2560 with windows 7 32bit and labview 2013 and 2014 Thank you
  16. Hi @JColvin I already did that and got as screen shot but when I open the example and run the VI I got the error 5007 as per first post
  17. Hi Please help in this issue as attached which gives (( error 5007 The selected device is currently using firmware version 4.15.0 but the LabVIEW API is version 3.0.0 Please use the firmware wizard (Tools>>MakerHub>>LINX>>Firmware Wizard) to update the device firmware)). I'm using labview 2014 32bit and linx 3.0.1.192
  18. Hi I find the problem was with the numbers of pins thanx for all who try to help
  19. Hi Th e LED start to be continuous ON ( NOT Blinking ) before loading the VI and once the installation of labview complete on the RPI3
  20. Please see instructions which I follow in below : https://www.labviewmakerhub.com/doku.ph ... y-pi-setup for the link above at 5:35 of the video the external LED which connected on pin no.7 start to be ON all the time. I changed the GPIO from 7 to 8 and I got error message that GPIO in (((RPI2))) not supported and same if I select other GPIOs also why I see in the project (((RPI2 and NOT RPI3))) see attached
  21. Hi Pin no.7 But the problem this pin start to give supply to external Led once the installation of labview on the RPI3 done even before opening the VI to send it to the RPI3
  22. Hi I have RPI3 and I did the setup in makerhub videos but after installing the labview on the RPI3 as shown in picture the LED starts to be ON all the time even after running the VI on the RPI3 please advise if there is any idea for this issue