bacif

Members
  • Content Count

    4
  • Joined

  • Last visited

  1. Hi @xc6lx45, Thanks for your comments and advices. Yes, the power supply has floating dc outputs, and I shorted the grounds of the outputs on the supply side. The 5V output was feeding secondary (B) side of HEF4104BP and custom made ADC board, while 3V3 output was feeding primary (A) side of HEF4104BP. In such a case that you described, I think I would have some other components failed depending on where the ground has been lost as well as IC27 of Zedboard. I will give a check to the others. Baris
  2. Hi @JColvin Thanks for the reply. You can see the connection to HEF4104BP on the schematic attached. The power supply has floating dc outputs, and I shorted the grounds on the supply side. Unfortunately, I am not able to load any project onto Zedboard after this error. Please see below for the error message I got when I try to open hardware in Vivado: open_hw_target INFO: [Labtoolstcl 44-466] Opening hw_target localhost:3121/xilinx_tcf/Digilent/210299A1FCF3 ERROR: [Labtools 27-2269] No devices detected on target localhost:3121/xilinx_tcf/Digilent/210299A1FCF3. Check cable connectivity and that the target board is powered up then use the disconnect_hw_server and connect_hw_server to re-register this hardware target. ERROR: [Labtools 27-55] Invalid index 0 passed to getDevice Yes, I have another Zedboard with the same problem, IC27 failure. The process was like this: the setup is similar to the one I posted above except there is no breadboard, level shifter IC and D-sub connector and the attached power converter to D-sub. I run the project on Zedboard, supply some input signal to the ADC board over Analog Discovery 2 and measure FMC outputs by Analog Discovery 2. I used single ended digital inputs for measuring. It was OK with this desktop test but when I shifted to the experimental setup and even before anything is connected to the Zedboard, I got the same power up failure. However, for this board, during my desktop tests, J18 was set to have 2V5 at Vadj but I put LVCMOS33 on the constraint file for FMC output pins. So, maybe that was the problem leading to IC27 failure. Baris
  3. Hi @JColvin Thank you for the response. Here are my replies: Yes, the idea to use Analog Discovery 2 is to see the LVCMOS outputs driven by Zedboard over FMC mezzanine card (and yes, it's a b´╗┐reakout board for a FMC LPC connector) by its oscilloscope inputs or digital inputs. You can see the physical connection of the setup in the attached photo. On the breadboard, there is level shifter IC HEF4104BP. Zedboard outputs are connected to the primary side of HEF4104BP as well as Analog Discovery 2 oscilloscope or digital inputs. The secondary side of IC is connected to the D-sub connector on the right hand side which drives another HEF4104BP in a power converter. This secondary HEF4104BP is supplied by 5V in its primary side, that's why I needed to level up the 3.3V output of Zedboard FMC outputs with a previous HEF4104BP which you see on the breadboard. Yes, J18 is soldered to set Vadj to 3.3V. (In the photo the jumper is set to have 2V5, just to check if the board was working with different Vadj setting, since another board with the same problem was able to turn on with 1V8 setting.) The custom made ADC board contains an ADAS3023. The board is powered both by 3V3 over PMOD and by an external 5V (top right side of the board, lacks the ground cable on the photo). The power regulators are all good except C340 and C368. They are both 0V. Do you have any more comments? Baris
  4. Hello all, My Zedboard does not properly power up, power OK LED does not light up, but all the user LED's light up red. I debugged the problem that IC27 (Vadj generator) has no voltage at its output. Before the problem occurred, J18 was set to have 3.3V at Vadj. There was an Inverium FMC mezzanine card (TB-FMCL-PH) attached to the FMC connector, and there was a custom made ADC board connected to the PMOD B connector of Zedboard. In the attached photo you can see the whole experimental setup. In the photo, "Digilent" corresponds to Digilent Analog Discovery 2, "level shifter IC" on the breadboard (in the middle) and the receiver IC in the converter (right of the photo) are HEF4104B. The problem occurred after I used single ended digital inputs of Analog Discovery 2 to see the LVCMOS 3V3 outputs of Zedboard on the FMC mezzanine card. As I understand from other posts in this forum and some others, either the IC27 or the whole Zedboard should be replaced. But before doing that, I need to understand the problem that lead to burn IC27 not to repeat it again. Can you please help me to find out? Baris